Com va començar Keshet, i com acaba.

Va començar de la manera més simple, tenia una imatge al cap, una escena només. Una noia es desperta en un llit que no és el seu acompanyada, l’altra persona dorm, ràpidament es vesteix sense despertar a l’altra persona i surt d’allà camí a casa seva.

Era molt poc. Vaig anar pensant-hi, en detalls, volia que la protagonista fos una noia, encara que només fos per canviar de tant protagonistes masculins als meus llibres. Volia que visqués al barri del Carmel. I amb això ja vaig tenir una mica més dibuixat l’argument, almenys el del principi, com arriba a casa seva, com passa el dia, com al vespre va al Boca Nord, a la platja, l’endemà… Anava afegint coses i coses i al final vaig tenir un capítol. Havia anat afegint detalls a la història, un rerefons que després voldria ampliar i un entorn amb uns secundaris que em començaven a agradar. Tot això va passar el 2014, vaig tenir una novel·la enllestida el 2019, perquè anava fent altres coses i perquè en general escric quan puc i no sempre que m’agradaria.

I aleshores va començar l’odissea: presentar-la, esperar, decebre’m, tornar-la a presentar… tant i fa si era un premi o una editorial, en els premis si no et diuen res és que no has guanyat, i les editorials de vegades et diuen que si en X temps no et diuen res és que no estan interessats, o ni això, o et contesten i et diuen que s’ho han pensat però que no. I així un, i un altre i un altre… en vaig parlar en aquesta entrada.

Potser que la meva novel·la sigui dolenta? Sí, i seria l’opció més fàcil i raonable, però després veus coses que s’estan publicant i aleshores és quan ja no entens res. I per això, avorrit de fer voltar la novel·la sense èxit vaig decidir tirar pel dret, i aquí estic ara.

La novel·la va començar amb una imatge i ara acaba al gegant tecnològic perquè la compreu fàcilment i el llibre s’imprimeixi i us arribi a casa en dos o tres dies com a molt,  o perquè us la descarregueu en kindle si sou més de llibre electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *