Stau

Una paraula alemanya que vam aprendre y vam patir aquest estiu és STAU, o sigui: caravana. Segons google maps entre Frankfurt i Hamburg hi ha 496 kilòmetres, i unes cinc hores i escaig de viatge, en teoria. Alemanya té unes autopistes collonudes, molt extenses i gratuïtes (el somni de tot català), però les han d’arreglar a l’estiu perquè a l’hivern estiguin en perfectes condicions per aguantar el trànsit amb les nevades i les glaçades i… vaja que s’entén que arreglin les carreteres a l’estiu, amb el que això implica.

Ens vam tirar ben bé vuit hores de cotxe fins arribar al següent càmping, estàvem desfets. I aquest càmping va ser una troballa, ens vam posar en una mena de racó, plovia totes les nits, i estàvem al cul de tot arreu i era un càmping enorme. Ens van explicar que el càmping donava accés a… això:

GROSSENSEE_01GROSSENSEE_03GROSSENSEE_04D’acord, no és la costa brava, però un lloc on poder-te banyar i tenir una mica de “platja”, després de vuit hores de cotxe… ens va semblar el paradís, tots els dies que vam ser en aquesta zona tornàvem al càmping amb la il·lusió de poder-nos remullar de gust.

GROSSENSEE_02Com podeu distingir en una platja ràpidament i sense equivocar-vos els catalans/espanyols de la resta? Els catalans/espanyols són els que es queden amb el banyador mullat en sortir de l’aigua, els altres, tots els altres, es canvien el banyador i se’n posen un de sec.

GROSSENSEE_05En aquella platja hi havia una representació de països prou variada. A mi em sobtava la quantitat de cotxes al càmping amb matrícules DK, S o N, però la Sandra em va fer notar que al punt on érem ells estaven més a prop de casa que nosaltres, érem el més al Nord que arribaríem en aquest viatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *